Sustainable.TO

Hill Crescent

Traditional House Deep Green Addition and Renovation

Hill Crescent Home is the result of a deep green resource and energy-efficient retrofit with thoughtful additions. Designed for a family that loves to cook and to entertain, this renovation and addition to a 1940’s home takes full advantage of the existing site orientation to highlight spectacular views into a wooded lot, while capturing the benefits of cooling east/west breezes for natural cross ventilation in the summer. South-facing windows allow passive solar heat gain during the winter, while west-facing shade overhangs reduce unwanted summer solar heat gain.

Location:
Scarborough, ON
Completion:
2010
Area:
675 m², 7,267 ft²
Project Lead:
Donald Peckover
Structural:
K H Davis Consulting Engineers
Mechanical:
Elite HVAC
Lighting:
DarkTools
Contractor:
Plumb Construction