Sustainable.TO

Logan Avenue Residence

Interior Re-Configurations & Exterior Re-Cladding

Our client desired an extensive sustainable renovation to their existing three storey home that not only maintained the natural light, but retained sight-lines from the living room to the back lane.

SUSTAINABLE.TO measures included new in-floor radiant heating, a re-modeled kitchen to provide more counter space and storage, an updated living/dining space, increased storage area in the mudroom, a powder room at the front entry, and new master suite, which included an en-suite washroom. Replacement windows at the back of the house contributed to additional energy-efficiency savings.

The result was a light-filled, coherent home with clean lines utilizing beautiful natural materials - white walls, ceilings and cabinets with pale wood floors and cabinetry accents – and a very happy client.

Location:
Toronto, ON
Completion:
2015
Area:
212 m², 2,282 ft²
Project Lead:
Steve Socha
Structural:
KH Davis Engineering Consultants Ltd.
Mechanical:
Alpha Comfort Control
Contractor:
Plumb Construction
Photography:
NGDphotography