Sustainable.TO

Rosedale Residence

Modern Triplex Renovation and Addition

Strategic, sensible renovations and additions to this mid-century “Toronto Special” triplex have transformed it into a remarkable single family home. Using the existing site orientation, the Rosedale Rachael Street Residence takes advantage of attractive vistas and cooling breezes from the adjacent ravine. A thoughtful combination of sustainable strategies result in an ideal solution for empty-nesters who love to entertain in a showcase for their mid-century modern furniture collection.

Approvals included Heritage, TRCA, Ravine By-Law, Committee of Adjustment, and Urban Forestry.

Location:
Toronto, ON
Completion:
2012
Area:
485 m², 5,221 ft²
Project Lead:
Donald Peckover
Structural:
K H Davis Consulting Engineers
Kitchen:
GibsonGreenwood
Lighting:
DarkTools