Sustainable.TO

The Vault

Adaptive Reuse of Former Bank of Canada Vault to Shared Office Space

Located in the former historic Bank of Canada Building, the Vault is a modern lounge and event space which services the shared office spaces by iQ Office Suites, located on the floors above. Stepping through over two feet of concrete and steel, which was used to protect the country’s gold and currency reserves, one steps into a sleek and light-filled environment where they will forget they are underground. The vault offers a variety of meeting rooms, a bar, dining areas, and even a putting green. S.TO performed design, Building Code, fire, and life safety analysis, to acquire permits and approvals for this adaptive reuse project.

Location:
250 University Avenue, Toronto, ON
Completion:
2015
Area:
417 m², 4,490 ft²
Project Lead:
Steve Socha
Office Space By:
iQ Office Suites
Project Designer:
AME Design Associates
Contractor:
PCI Construction Group