Davisville Phased Addition   Sustainable Renovation and Addition to Existing Masonry Home   Phase 1 included a basement renovation utilizing a new structure to create an open concept space. Subsequent phases provided new second floor additions to both the front and rear of the house in order to add a new washroom and sitting room. The ground floor kitchen was completely renovated and expanded by removing underutilized space and incorporating it into the new kitchen. The entire home was over-clad with rockwool insulation and new wood siding to mitigate thermal bridging and to create a highly insulated structure while utilizing the thermal mass of the existing masonry walls.
       
     
  Location:  Toronto, ON  Completion : 2014  Area : 149 m², 1,602 ft²  Project Lead : Steve Socha  Kitchen : Bellini Custom Cabinetry Ltd.
       
     
03.jpg
       
     
04.JPG
       
     
05.JPG
       
     
06.jpg
       
     
07.JPG
       
     
08.JPG
       
     
09.JPG
       
     
10.JPG
       
     
11.JPG
       
     
  Davisville Phased Addition   Sustainable Renovation and Addition to Existing Masonry Home   Phase 1 included a basement renovation utilizing a new structure to create an open concept space. Subsequent phases provided new second floor additions to both the front and rear of the house in order to add a new washroom and sitting room. The ground floor kitchen was completely renovated and expanded by removing underutilized space and incorporating it into the new kitchen. The entire home was over-clad with rockwool insulation and new wood siding to mitigate thermal bridging and to create a highly insulated structure while utilizing the thermal mass of the existing masonry walls.
       
     

Davisville Phased Addition
Sustainable Renovation and Addition to Existing Masonry Home

Phase 1 included a basement renovation utilizing a new structure to create an open concept space. Subsequent phases provided new second floor additions to both the front and rear of the house in order to add a new washroom and sitting room. The ground floor kitchen was completely renovated and expanded by removing underutilized space and incorporating it into the new kitchen. The entire home was over-clad with rockwool insulation and new wood siding to mitigate thermal bridging and to create a highly insulated structure while utilizing the thermal mass of the existing masonry walls.

  Location:  Toronto, ON  Completion : 2014  Area : 149 m², 1,602 ft²  Project Lead : Steve Socha  Kitchen : Bellini Custom Cabinetry Ltd.
       
     

Location: Toronto, ON
Completion: 2014
Area: 149 m², 1,602 ft²
Project Lead: Steve Socha
Kitchen: Bellini Custom Cabinetry Ltd.

03.jpg
       
     
04.JPG
       
     
05.JPG
       
     
06.jpg
       
     
07.JPG
       
     
08.JPG
       
     
09.JPG
       
     
10.JPG
       
     
11.JPG