Logan Avenue   Interior Re-Configuration & Exterior Re-Cladding   Our client desired an extensive sustainable renovation to their existing three-storey home that not only maintained the natural light, but retained sight-lines from the living room to the back lane.  Sustainable strategies included new in-floor radiant heating, a re-modeled kitchen to provide more counter space and storage, an updated living/dining space, increased storage area in the mudroom, a powder room at the front entry, and new master suite, which included an en-suite washroom. Replacement windows at the back of the house contributed to additional energy-efficiency savings.  The result was a light-filled, coherent home with clean lines utilizing beautiful natural materials - white walls, ceilings and cabinets with pale wood floors and cabinetry accents – and a very happy client.
       
     
  Location:  Toronto, ON  Completion:  2015  Area:  212 m² / 2,282 ft²  Project Lead:  Steve Socha  Structural:  K H Davis Engineering Consultants Ltd.  Mechanical:  Alpha Comfort Control  Contractor:  Plumb Construction  Photography:  NGD Photography
       
     
03.JPG
       
     
04.JPG
       
     
05.JPG
       
     
06.JPG
       
     
07.JPG
       
     
08.JPG
       
     
09.JPG
       
     
10.JPG
       
     
11.JPG
       
     
12.JPG
       
     
13.JPG
       
     
  Logan Avenue   Interior Re-Configuration & Exterior Re-Cladding   Our client desired an extensive sustainable renovation to their existing three-storey home that not only maintained the natural light, but retained sight-lines from the living room to the back lane.  Sustainable strategies included new in-floor radiant heating, a re-modeled kitchen to provide more counter space and storage, an updated living/dining space, increased storage area in the mudroom, a powder room at the front entry, and new master suite, which included an en-suite washroom. Replacement windows at the back of the house contributed to additional energy-efficiency savings.  The result was a light-filled, coherent home with clean lines utilizing beautiful natural materials - white walls, ceilings and cabinets with pale wood floors and cabinetry accents – and a very happy client.
       
     

Logan Avenue
Interior Re-Configuration & Exterior Re-Cladding

Our client desired an extensive sustainable renovation to their existing three-storey home that not only maintained the natural light, but retained sight-lines from the living room to the back lane.

Sustainable strategies included new in-floor radiant heating, a re-modeled kitchen to provide more counter space and storage, an updated living/dining space, increased storage area in the mudroom, a powder room at the front entry, and new master suite, which included an en-suite washroom. Replacement windows at the back of the house contributed to additional energy-efficiency savings.

The result was a light-filled, coherent home with clean lines utilizing beautiful natural materials - white walls, ceilings and cabinets with pale wood floors and cabinetry accents – and a very happy client.

  Location:  Toronto, ON  Completion:  2015  Area:  212 m² / 2,282 ft²  Project Lead:  Steve Socha  Structural:  K H Davis Engineering Consultants Ltd.  Mechanical:  Alpha Comfort Control  Contractor:  Plumb Construction  Photography:  NGD Photography
       
     

Location: Toronto, ON
Completion: 2015
Area: 212 m² / 2,282 ft²
Project Lead: Steve Socha
Structural: K H Davis Engineering Consultants Ltd.
Mechanical: Alpha Comfort Control
Contractor: Plumb Construction
Photography: NGD Photography

03.JPG
       
     
04.JPG
       
     
05.JPG
       
     
06.JPG
       
     
07.JPG
       
     
08.JPG
       
     
09.JPG
       
     
10.JPG
       
     
11.JPG
       
     
12.JPG
       
     
13.JPG