This full gut, renovation/addition project near Lake Ontario on Ninth Street in Etobicoke expands an existing two-storey brick dwelling with a two-storey rear addition. The house was stripped back to the existing brick structure to completely update the home’s performance and interior finishes to suit the needs of a young family. Retaining it’s appearance from the street, a modest wood-clad rear addition adds a new living room and principal bedroom above to improve layout and functionality. New windows, an added layer of interior insulation, and breathable natural materials make this renovation a comfortable and energy-efficient gem right by the lake.
       
     
DSC_9859.jpg
       
     
DSC_9866.jpg
       
     
DSC_9912.jpg
       
     
DSC_9872.jpg
       
     
DSC_9886.jpg
       
     
DSC_9883.jpg
       
     
DSC_9891.jpg
       
     
DSC_9903.jpg
       
     
DSC_9900.jpg
       
     
DSC_9956.jpg
       
     
DSC_9910.jpg
       
     
 This full gut, renovation/addition project near Lake Ontario on Ninth Street in Etobicoke expands an existing two-storey brick dwelling with a two-storey rear addition. The house was stripped back to the existing brick structure to completely update the home’s performance and interior finishes to suit the needs of a young family. Retaining it’s appearance from the street, a modest wood-clad rear addition adds a new living room and principal bedroom above to improve layout and functionality. New windows, an added layer of interior insulation, and breathable natural materials make this renovation a comfortable and energy-efficient gem right by the lake.
       
     

This full gut, renovation/addition project near Lake Ontario on Ninth Street in Etobicoke expands an existing two-storey brick dwelling with a two-storey rear addition. The house was stripped back to the existing brick structure to completely update the home’s performance and interior finishes to suit the needs of a young family. Retaining it’s appearance from the street, a modest wood-clad rear addition adds a new living room and principal bedroom above to improve layout and functionality. New windows, an added layer of interior insulation, and breathable natural materials make this renovation a comfortable and energy-efficient gem right by the lake.

DSC_9859.jpg
       
     
DSC_9866.jpg
       
     
DSC_9912.jpg
       
     
DSC_9872.jpg
       
     
DSC_9886.jpg
       
     
DSC_9883.jpg
       
     
DSC_9891.jpg
       
     
DSC_9903.jpg
       
     
DSC_9900.jpg
       
     
DSC_9956.jpg
       
     
DSC_9910.jpg