Norden Crescent   Don Mills Addition and Renovation   On a quiet crescent in Don Mills, many bungalows have been torn down and replaced with large modern homes. The owners at this home decided against complete removal when they identified the need for more space, instead of opting for a spacious rear addition, front bay window addition, and rooftop dormers to improve upon the space they already had at home. Overlooking a rail trail park, the backyard maintains family privacy while also enjoying expansive views - views which are optimized from inside on all levels with large windows. A simple exterior material palette of wood, metal, and painted brick blends with the landscape, respects the original bungalow, and stands out as a unique renovation example on the street.
       
     
  Location : North York, ON  Completion : 2015  Area : 142 m², 1,529 ft²  Project Lead : Karl Van Es  Structural : Diomis Engineering Inc.  Contractor : Plumb Construction
       
     
03.JPG
       
     
04.JPG
       
     
06.jpg
       
     
  Norden Crescent   Don Mills Addition and Renovation   On a quiet crescent in Don Mills, many bungalows have been torn down and replaced with large modern homes. The owners at this home decided against complete removal when they identified the need for more space, instead of opting for a spacious rear addition, front bay window addition, and rooftop dormers to improve upon the space they already had at home. Overlooking a rail trail park, the backyard maintains family privacy while also enjoying expansive views - views which are optimized from inside on all levels with large windows. A simple exterior material palette of wood, metal, and painted brick blends with the landscape, respects the original bungalow, and stands out as a unique renovation example on the street.
       
     

Norden Crescent
Don Mills Addition and Renovation

On a quiet crescent in Don Mills, many bungalows have been torn down and replaced with large modern homes. The owners at this home decided against complete removal when they identified the need for more space, instead of opting for a spacious rear addition, front bay window addition, and rooftop dormers to improve upon the space they already had at home. Overlooking a rail trail park, the backyard maintains family privacy while also enjoying expansive views - views which are optimized from inside on all levels with large windows. A simple exterior material palette of wood, metal, and painted brick blends with the landscape, respects the original bungalow, and stands out as a unique renovation example on the street.

  Location : North York, ON  Completion : 2015  Area : 142 m², 1,529 ft²  Project Lead : Karl Van Es  Structural : Diomis Engineering Inc.  Contractor : Plumb Construction
       
     

Location: North York, ON
Completion: 2015
Area: 142 m², 1,529 ft²
Project Lead: Karl Van Es
Structural: Diomis Engineering Inc.
Contractor: Plumb Construction

03.JPG
       
     
04.JPG
       
     
06.jpg