Tic Tac Flo   David Suzuki Foundation Homegrown National Park Invited Competition   Made from recycled materials, TIC TAC FLO is a modular water, shade and garden system with a network of tubes allowing continuous water flow from one unit to the next. Each module has its own water reservoir and garden space with optional attachments depending upon the user’s needs. These interchangeable attachments make it flexible and customizable for various needs and uses. Its quilt-like colourful structure unifies and brings life to a building’s façade and roof-top, improving habitat and environmental qualities.  Modules can be attached over the balcony or flipped on their back and applied to a building’s rooftop. Water collected from watering (including rain water) is channeled through a network of tubes to other modules. The reservoir then acts as potable water source for the building.  The benefits of the system are: it recycles and re-uses water on site; Saves money by being built out of recycled plastic; reduces water, energy use, and solar heat gain; creates a welcoming outdoor space for residents by adding balcony gardens; improves local air and water quality; improves storm-water management; increases bio-diversity and improves habitat; reduces carbon emissions; and provides additional privacy.
       
     
  Location:  Toronto, ON  In Collaboration With:  archiTEXT Inc.  Client:  David Suzuki Foundation  Competition:  Homegrown National Park Invited Entry  Project Lead:  Steve Socha
       
     
03.jpg
       
     
04.jpg
       
     
  Tic Tac Flo   David Suzuki Foundation Homegrown National Park Invited Competition   Made from recycled materials, TIC TAC FLO is a modular water, shade and garden system with a network of tubes allowing continuous water flow from one unit to the next. Each module has its own water reservoir and garden space with optional attachments depending upon the user’s needs. These interchangeable attachments make it flexible and customizable for various needs and uses. Its quilt-like colourful structure unifies and brings life to a building’s façade and roof-top, improving habitat and environmental qualities.  Modules can be attached over the balcony or flipped on their back and applied to a building’s rooftop. Water collected from watering (including rain water) is channeled through a network of tubes to other modules. The reservoir then acts as potable water source for the building.  The benefits of the system are: it recycles and re-uses water on site; Saves money by being built out of recycled plastic; reduces water, energy use, and solar heat gain; creates a welcoming outdoor space for residents by adding balcony gardens; improves local air and water quality; improves storm-water management; increases bio-diversity and improves habitat; reduces carbon emissions; and provides additional privacy.
       
     

Tic Tac Flo
David Suzuki Foundation Homegrown National Park Invited Competition

Made from recycled materials, TIC TAC FLO is a modular water, shade and garden system with a network of tubes allowing continuous water flow from one unit to the next. Each module has its own water reservoir and garden space with optional attachments depending upon the user’s needs. These interchangeable attachments make it flexible and customizable for various needs and uses. Its quilt-like colourful structure unifies and brings life to a building’s façade and roof-top, improving habitat and environmental qualities.

Modules can be attached over the balcony or flipped on their back and applied to a building’s rooftop. Water collected from watering (including rain water) is channeled through a network of tubes to other modules. The reservoir then acts as potable water source for the building.

The benefits of the system are: it recycles and re-uses water on site; Saves money by being built out of recycled plastic; reduces water, energy use, and solar heat gain; creates a welcoming outdoor space for residents by adding balcony gardens; improves local air and water quality; improves storm-water management; increases bio-diversity and improves habitat; reduces carbon emissions; and provides additional privacy.

  Location:  Toronto, ON  In Collaboration With:  archiTEXT Inc.  Client:  David Suzuki Foundation  Competition:  Homegrown National Park Invited Entry  Project Lead:  Steve Socha
       
     

Location: Toronto, ON
In Collaboration With: archiTEXT Inc.
Client: David Suzuki Foundation
Competition: Homegrown National Park Invited Entry
Project Lead: Steve Socha

03.jpg
       
     
04.jpg