Woodfield Road  Leslieville Renovation and Addition  No longer content with their squeaky floors and aging home, the couple living in this Woodfield Road house decided to renovate and to build an addition. This created a more functional living space better suited to their lifestyle.  Throughout the existing home, the floor joists were reinforced to correct the squeaky floors and improve the structure of the home. Ground floor renovations involved strategically removing interior walls to create an open-concept kitchen and dining area. A new living room addition at the back increases the functionality and openness of the main floor. The new addition, clad in Galvalume corrugated metal siding and roofing, provides durable protection for the building envelope. Juliet balconies with views to a park open the indoor space to the outdoors, connecting the home to its rear garden area.  Along the covered rear entry, charred cedar shou-sugi ban provides a sense of warmth as people enter the home from the garden. A new landscaped walk-out provides additional semi-private outdoor living space at the rear of the house and connects the backyard garden with the basement level. On the second floor, an ensuite bathroom was created out of part of an underused bedroom to support a new principal bedroom overlooking the garden and park.
       
     
  Location:  Toronto, ON  Completion:  2015  Area:  160 m² ,  1,720 ft²  Project Lead:  Karl Van Es  Structural:  Gabris Associates  Mechanical:  World of Comfort Ltd.  Contractor:  First Place Capital Inc.
       
     
03.jpg
       
     
04.JPG
       
     
  Woodfield Road  Leslieville Renovation and Addition  No longer content with their squeaky floors and aging home, the couple living in this Woodfield Road house decided to renovate and to build an addition. This created a more functional living space better suited to their lifestyle.  Throughout the existing home, the floor joists were reinforced to correct the squeaky floors and improve the structure of the home. Ground floor renovations involved strategically removing interior walls to create an open-concept kitchen and dining area. A new living room addition at the back increases the functionality and openness of the main floor. The new addition, clad in Galvalume corrugated metal siding and roofing, provides durable protection for the building envelope. Juliet balconies with views to a park open the indoor space to the outdoors, connecting the home to its rear garden area.  Along the covered rear entry, charred cedar shou-sugi ban provides a sense of warmth as people enter the home from the garden. A new landscaped walk-out provides additional semi-private outdoor living space at the rear of the house and connects the backyard garden with the basement level. On the second floor, an ensuite bathroom was created out of part of an underused bedroom to support a new principal bedroom overlooking the garden and park.
       
     

Woodfield Road
Leslieville Renovation and Addition

No longer content with their squeaky floors and aging home, the couple living in this Woodfield Road house decided to renovate and to build an addition. This created a more functional living space better suited to their lifestyle.

Throughout the existing home, the floor joists were reinforced to correct the squeaky floors and improve the structure of the home. Ground floor renovations involved strategically removing interior walls to create an open-concept kitchen and dining area. A new living room addition at the back increases the functionality and openness of the main floor. The new addition, clad in Galvalume corrugated metal siding and roofing, provides durable protection for the building envelope. Juliet balconies with views to a park open the indoor space to the outdoors, connecting the home to its rear garden area.

Along the covered rear entry, charred cedar shou-sugi ban provides a sense of warmth as people enter the home from the garden. A new landscaped walk-out provides additional semi-private outdoor living space at the rear of the house and connects the backyard garden with the basement level. On the second floor, an ensuite bathroom was created out of part of an underused bedroom to support a new principal bedroom overlooking the garden and park.

  Location:  Toronto, ON  Completion:  2015  Area:  160 m² ,  1,720 ft²  Project Lead:  Karl Van Es  Structural:  Gabris Associates  Mechanical:  World of Comfort Ltd.  Contractor:  First Place Capital Inc.
       
     

Location: Toronto, ON
Completion: 2015
Area: 160 m² ,  1,720 ft²
Project Lead: Karl Van Es
Structural: Gabris Associates
Mechanical: World of Comfort Ltd.
Contractor: First Place Capital Inc.

03.jpg
       
     
04.JPG